Damla sulama sistemi, kaynaktan alınan sulama suyunun, filtre edilerek süzüldükten sonra, eriyebilir gübre ile veya gübresiz olarak damlalar halinde toprağa verilmesidir. Damla sulama yönteminde temel ilke, her defasında az miktarda sulama suyunu sık aralıklarla, tarlanın tamamını ıslatmadan direk olarak bitki köklerinin geliştiği ortama vermektir. Böylece mevcut sulama suyundan en üst düzeyde yararlanılır. İlk kurulum masrafları fazla olsa da, işçilik ve enerjiden yapılan tasarruflar göz önüne alındığında aslında kendisini birkaç yıl içinde amorti eden son yılların en çok tercih edilen, en karlı sulama yöntemidir.
Yola çıktığımız günden bu yana, özellikle damla sulama projelerindeki mühendislik hesaplarının önem ve hassasiyetine dikkat çekmeye çalışarak kaliteli bir malzemenin bile yanlış bir proje ile çiftçimizi mağdur edeceğini, aynı şekilde kalitesi konusunda tereddütler bulunan bir malzemenin, ne kadar doğru bir projeyle uygulanırsa uygulansın zaman içinde mutlaka sorunları beraberinde getireceğini önemle vurguluyoruz.
Bölge çiftçimiz yağmurlama sulama konusunda yeterli bilgi ve tecrübeye ulaşmış olmasına rağmen, damla sulama sistemi konusunda ciddi bir bilgi eksiği bulunmaktadır. Şimdiye kadar yapılan yanlış uygulamaların da etkisiyle bu yönteme temkinli yaklaşmakta aslında çok karlı olan bu sistemden kaçınmaktadır. Bizler bu eksiği tamamlamak amacıyla kendi bünyemizde bulunan alanında uzman ziraat mühendisi arkadaşlarla damla sulama konusunda bilgi seviyesini artırmak, çiftçilerimizin damla sulama yönteminden maksimum şekilde faydalanmasını hedeflemekteyiz.